Skip to content

FAQ

Am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai nevoie, de la cine suntem, cum vrem să te ajutăm în planurile tale zilnice și care este modul de funcționare al serviciului Citylink.

Dacă mai ai nevoie de alte informații, scrie-ne la hello@citylink.ro sau sună la 07CITYLINK!

Citylink este un serviciu dezvoltat de Concept Apps Development SRL.

Serviciul este oferit prin intermediul unei aplicații software pentru telefoanele sau dispozitivele mobile cu sistem de operare Android sau iOS al cărei scop este, printre altele, accesul la automobilele Citylink și facilitarea rezervării şi utilizării acestora, dacă acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic în funcție de locația în care te afli.

Accesează pagina www.citylink.ro de pe un telefonul tău cu sistem de operare Android sau iOS și alege linkul către magazinul de aplicații.
Instalează aplicația și urmează pașii pentru a-ți activa un cont.

Nu vei fi taxat, aplicația este disponibilă gratuit în magazinele de aplicații.

Vei fi taxat doar cu acceptul tău, atunci când alegi să închiriezi o mașină sau o bicicletă Citylink, la cel mai avantajoase tarife din București.

Modelele de maşini puse la dispoziţia utilizatorilor sunt noi, din gama Toyota Corolla Hybrid și Dacia Spring.
Astfel, fie că ai nevoie să te strecori prin traficul din oraș sau vrei să pleci într-o călătorie comodă în weekend, găsești soluții excelente la noi.

Da, toate maşinile au cutie de viteză automată, din dorinţa de a face condusul în Bucureşti mai uşor!

Cheia maşinilor Toyota Yaris Hybrid se află în contact, fiind blocată și nu trebuie forțată scoaterea sa. 

Mașinile Toyota Corolla Hybrid se pornesc apăsând pe butonul Start/Stop, nu este necesară o cheie de pornire.

În maşină se află câte o copie pentru asigurare şi certificat de înmatriculare. Acestea se prezintă Poliției Rutiere, în eventualitatea unui control de rutină. 

Te rugăm să verifici prezența lor înainte de a pleca la drum şi să notifici Dispeceratul nostru dacă lipsesc.

Documentele se păstrează în torpedoul mașinii. Dacă nu se găsesc în interior, atunci te rugăm să apelezi Dispeceratul nostru la 07CITYLINK.

Nu, nu există roată de rezervă. Te rugăm să anunți Dispeceratul nostru în cazul unei situații de urgență.

Desigur, toate mașinile Citylink sunt dotate cu înălțătoare pentru copii plasate în portbagaj. Dacă acesta lipsește, te rugăm să apelezi Dispeceratul nostru la 07CITYLINK.

Desigur, în maşină se găseşte încărcător pentru toate tipurile de telefon mobil de largă utilizare.

Toate maşinile noastre sunt permanent alimentate cu lichid de parbriz adaptat sezonului. În situaţia improbabilă în care întâmpini probleme, te rugăm să anunţi departamentul nostru de suport.

Dacă maşina prezintă urme de murdărie, te rugăm să semnalezi situația din aplicaţie sau printr-un apel la dispecerat, echipa noastră de intervenție mobilă va prelua solicitarea.
Tu îți poți alege altă maşină pentru a continua cursa!

Pe durata închirierii unei mașini Citylink în București, responsabilitatea parcării acesteia este în totalitate a ta. Avem o veste bună pentru tine, în ce privește parcarea:

– mașinile Citylink hibride, mai precis modelele Toyota Yaris și Corolla, pot fi parcate gratuit oriunde în parcările publice ale Primăriei Municipiului București sau în parcările special semnalizate în cadrul aplicației Citylink. Parcarea este gratuită atât pe durata închirierii cât și la finalizarea cursei

– mașinile Citylink non-hibride pot fi parcate în parcările publice sau private însă responsabilitatea plății parcării este a ta. Totuși, le poți parca gratuit în parcările special semnalizate în cadrul aplicației Citylink. La finalizarea cursei, mașina trebuie obligatoriu parcată în parcările special semnalizate în aplicație


Pentru orice clarificări te rugăm să ne apelezi la 07CITYLINK!

Alimentarea maşinilor se face de la orice staţie Rompetrol, cu combustibilul efix Benzină 95.
Trimite-ne pe orice canal de suport fotografia cu bonul fiscal și îți vom alimenta imediat contul din aplicație cu suma respectivă (care se va deduce astfel din costul final al călătoriei tale). 

Dacă maşina prezintă urme de murdărie, te rugăm să anunți Dispeceratul nostru iar echipa noastră mobilă va rezolva această problemă în cel mai scurt timp cu putință.

Nu, alimentarea se face doar în cazul în care ai nevoie în timpul cursei. Noi facem eforturi permanente pentru a alimenta la timp toate mașinile din cadrul serviciului, înainte de a le închiria tu.

În maşină este interzis consumul de tutun sau al altor substanţe sub formă de vapori.

Animalele nu sunt permise în maşină, cu excepţia cazurilor când este vorba despre un animal ghid pentru persoane cu handicap iar acesta este transportat în cuşcă.

Combustibilul cu care se poate alimenta maşina este efix Benzină 95 de la orice benzinărie Rompetrol.

Da, atât timp cât sunt respectate regulile rutiere, transportul copiilor este permis. În plus, mașinile noastre sunt dotate cu înălțător pentru copii. Acesta se află în portbagajul mașinii!

Da, toate acestea se află in portbagaj. Dacă totuși lipsesc sau sunt avariate, te rugăm să iei legătura cu Dispeceratul nostru pentru a le înlocui de urgență.

Nu este posibil momentan, vechimea permisului de conducere trebuie să fie de minim un an pentru a avea permisiunea închirierii unei maşini Citylink.

Bineînteles, serviciul nostru funcționează non-stop, poți închiria oricând o mașină.

Partenerul nostru Michelin a echipat toate mașinile cu anvelopele Michelin Alpin A4, 175/65 R15 84T, pentru modelul Toyota Yaris Hybrid și Michelin Crossclimate+, 195/65 R15 91H TL și 205/55 R16 91H TL, pentru modelul Toyota Corolla Hybrid. 

Anvelopele oferă demarare cu 10% mai ușoară și frânare pe o distanță cu 5% mai scurtă, prin gheață, zăpadă sau ploaie, toate pentru siguranță făcută să dureze indiferent de condițiile meteo.

Mașinile Citylink se alimentează doar cu carburantul efix Benzină 95, motiv pentru care pompa de efix Benzină 98 nu va funcționa. 

Pe durata închirierii unei mașini Citylink în București, responsabilitatea parcării acesteia este în totalitate a ta. Avem o veste bună pentru tine, în ce privește parcarea:

– mașinile Citylink hibride, mai precis modelele Toyota Yaris și Corolla, pot fi parcate gratuit oriunde în parcările publice ale Primăriei Municipiului București sau în parcările special semnalizate în cadrul aplicației Citylink. Parcarea este gratuită atât pe durata închirierii cât și la finalizarea cursei

– mașinile Citylink non-hibride pot fi parcate în parcările publice sau private însă responsabilitatea plății parcării este a ta. Totuși, le poți parca gratuit în parcările special semnalizate în cadrul aplicației Citylink. La finalizarea cursei, mașina trebuie obligatoriu parcată în parcările special semnalizate în aplicație


Pentru orice clarificări te rugăm să ne apelezi la 07CITYLINK!

In cazul unui accident, trebuie să anunți Dispeceratul si să soliciți Certificatul de constatare de la Poliţie, certificat pe care trebuie să îl predai colegilor noştri de la sediul Citylink.

Desigur, maşina poate fi condusă și parcată în alte localități, dar nu se poate încheia cursa deoarece operaţiunea se poate face doar in aria de service, în Bucureşti.

Desigur, este posibilă ieşirea din Bucureşti cu maşina dar fără închiderea completă a cursei.
Acest lucru înseamnă că vei continua să plătești pentru închiriere până la revenirea în aria în care se poate închide cursa.

Aria de închidere este vizibilă în aplicația mobilă, facem eforturi constante pentru a o extinde!

Trebuie să ne anunți prin email sau 07CITYLINK cu privire la orice avertisment, amendă de circulație sau amendă de parcare ce au fost emise pe numele tău în timpul de închiriere al mașinilor.

Daca îți reamintesti rapid de obiectul uitat în maşină, îl poți recupera rezervând aceeaşi maşină în cel mai scurt timp și deblocând-o pentru verificare. În cazul în care maşina nu mai este disponibilă, te rugăm să apelezi Dispeceratul nostru la  07CITYLINK.

Tarifele actualizate le găsești întotdeauna în aplicație și aici: https://citylink.ro/tarife-masini/

Desigur, oricine are nevoie să închirieze o mașină este așteptat.

Poti chiar să le oferi prietenilor un voucher de 10 lei, cu care pot testa chiar ei mașinile noastre. 

Cum faci asta? E simplu!

Caută codul tău de voucher în aplicație, la meniul Free Trips. Îl găsești în partea de jos a ecranului, contine o parte din numele tău și câteva cifre. 

Trimite codul prietenilor tăi pe sms, mesagerie sau rețele sociale!

După ce și-au instalat aplicația și au activat propriul cont, mai trebuie doar să intre în Wallet și să introducă voucherul de la tine. 

Gata, cei 10 lei apar în contul lor și pot începe să testeze Citylink!

Da, toate maşinile beneficiază de asigurare Casco.

Pentru a verifica existența cardului bancar introdus de tine în aplicație, solicităm o taxare de 1 leu de la banca ta, pe care ți-i returnăm tot atunci. 

Vei găsi cele 2 tranzacții, atât taxarea de 1 leu și returnarea de 1 leu, în contul tău bancar și, în același timp, vei primi informațiile și sub forma de email de la furnizorul nostru PlatiOnline.ro

Pentru a avea acces la serviciile aplicaţiei trebuie să accepți Termenii şi Condiţiile acesteia și să îți creezi un cont în aplicație. După aprobarea contului de către echipa Citylink poți folosi serviciul.

Atunci când închizi o cursă în București, mașina Citylink trebuie parcată înt-o zonă cu parcare gratuită sau dedicată Citylink.

Pentru închiderea cursei, mașinile Citylink hibride, mai precis modelele Toyota Yaris și Corolla, pot fi parcate gratuit oriunde în parcările publice ale Primăriei Municipiului București sau în parcările special semnalizate în cadrul aplicației Citylink.

Mșinile Citylink non-hibride pot fi parcate pentru închiderea cursei doar în parcările special semnalizate în cadrul aplicației Citylink. 

Autoturismul se consideră închiriat în intervalul de timp cuprins între momentul în care l-ai deblocat și confirmat că nu prezintă eventuale daune sau după expirarea celor 20 de minute de rezervare și momentul opririi autovehiculului și apăsării butonului „Închide cursa”.

Mașina trebuie parcată într-o parcare publică unde nu există restricții de timp. Toate obiectele personale trebuie scoase din mașină pentru a evita eventuale inconveniente și apoi se confirmă închiderea cursei din aplicație.
Înainte de oprirea motorului, trebuie stinse farurile și toate luminile din mașină, radioul sau orice alte consumator, ușile trebuie închise corect iar mânerul de viteză trebuie mutat în poziția de Parcare.

Serviciul nostru este utilizabil doar pe teritoriul României, utilizarea mașinilor nu este permisă în afara țării.